Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C53

Wildpluk Wandeling

Wildpluk Wandeling
Cursuscode: C53

Maak kennis met eetbare planten, de zogenaamde superfoods uit de natuur. Vroeger was het heel gewoon om planten uit het wild te plukken, helaas is deze kennis in de loop van de jaren verloren gegaan.

Wij gaan samen met Carla Glorie, diëtist en natuurvoedingskundige, naar de Bloemerd op zoek naar wilde planten. Je leert hoe je de planten kunt herkennen en welke delen je kunt toepassen in de keuken. Ter afsluiting worden er van wilde planten gemakte hapjes aangeboden.

Donderdag 27 mei 2021
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 29,00 plus € 2,50 materiaalkosten te betalen tijdens de les.
Mw. C. (Carla) Glorie
19:30 - 21:30
Locatie: start bij de Natuurspeeltuin Leiderdorp in de Bloemerd (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
C. (Carla) Glorie
C. (Carla) Glorie
Carla Glorie is diëtiste, Natuurvoedingskundige en docent voeding en moestuinieren bij Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven, koken en Tuinieren. Sinds 2009 heeft ze haar eigen bedrijf, de Dansende Boom (zie www.dedansendeboom.nl). Haar interesse gaat uit naar pure en gezonde voeding - van bodem tot bord - en de invloed ervan op ons lichaam. Ze voelt zich rijk als ze met een mand zelf geoogste groente thuis komt en wordt blij van kleurrijke bloemen in de salade. Nog blijer wordt ze als ze dat gevoel ook aan andere mensen kan doorgeven, hen kan inspireren om ecologisch te gaan tuinieren of puur en gezond te gaan eten of koken. Ontdekken, beleven en proeven staan bij haar centraal in dit proces. Dat kan via een unieke ervaring van buiten koken op een houtvuur met groente en kruiden uit de tuin, tijdens het tuinieren, een kookworkshop of via een adviserend gesprek. Ze heeft een eigen moestuin en is als vrijwilliger verbonden aan Wijktuin de Alphense Weterings, Slow Food Groene Hart en Leader Holland Rijnland.