Cursuscode: B51b

Tai Chi Chuan voor geoefenden

Cursuscode: B51b

Tai Chi (betekent zoiets als grote uitgestrekte vuist, een jonge vorm van Qi Gong) komt uit China en hierbij doe je bewegingsoefeningen in een choreografische vorm die afkomstig zijn van de gevechtskunst. Oorspronkelijk waren de bewegingen om vechtvaardigheden te ontwikkelen. Nu wordt het veelmeer beoefend om de gezondheid te verbeteren, te ont-stressen en voor het meditatieve element. Tai Chi is dus meditatie in beweging en dat bevordert dus de concentratie.

Veel mensen die Tai Chi beoefenen zijn zich niet eens bewust van de kwaliteiten die Tai Chi heeft als vechtkunst. Zonder de interne (martiale) principes te doorgronden, is het moeilijk een hoger niveau van Tai Chi Chuan te bereiken. Het is uitermate belangrijk om je interne kracht te ontwikkelen en de vaardigheid te leren dit toe te passen. Door de externe martiale technieken en de interne energie-principes, zoals de spiralen en de geestelijke-intentie, samen te brengen in de vorm, verkrijg je inzichten die je ook in de hele vorm kunt toepassen. Tai Chi is meer dan het lopen van een vorm en de innerlijke kracht onderscheidt Tai Chi dus van externe martiaal arts. Met als algeheel resultaat de vele gezondheidsvoordelen.

Op iedere leraar is de uitspraak "in de leerling herkent men de meester" van toepassing. Een goede Tai Chi leraar zal je kunnen onderwijzen en doorverwijzen in al de aspecten van 'vechtkunst', 'gezondheidsoefening' en 'levenskunst'.

Zaterdag 10 april 2021
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. (William) A. Antersijn

Draag gemakkelijk zittende kleding en gymschoenen.

het is aan te raden een flesje water mee te nemen.

Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(William) A. Antersijn
William Antersijn is zijn hele leven al actief bezig met sport naast zijn werk als IT’er. De sporten die hij met name beoefent zijn Tai Chi, Taekwondo, Win-Chu, dansen, hardlopen en kickboksen. Daarnaast geniet hij volop als hij ook andere mensen kan enthousiasmeren tijdens zijn sportlessen. Zijn doel is om meer mensen te bereiken om de Tai Chi te gaan beoefenen, met als resultaat een sterker en gezonder lichaam te ontwikkelen. Tai Chi Chuan heeft een positieve invloed op zowel geest als lichaam, of je nu jong bent of oud.