Cursuscode: TC1a

Chinees voor beginners 1 (niveau 0-A1)

Cursuscode: TC1a

Deze cursus is bestemd voor iedereen met weinig of geen kennis van de Chinese taal. U leert het Mandarijn, de officiële taal in China. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, waarbij de nadruk ligt op het verstaan van en uzelf verstaanbaar maken in het Chinees, de conversatie en de fonetische uitspraak van het pinyin (een transcriptiesysteem om de Chinese klanken om te zetten in het Latijnse alfabet). Tijdens de lessen leert u het een en ander over de Chinese cultuur en gewoonten.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven. De lesinhoud sluit goed aan bij het eisenniveau van het HSK1 Chinese Taalexamen. Verwacht wordt dat u thuis nog een paar uur besteedt aan huiswerk en zelfstudie.

Dinsdag 6 april 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. Y. (Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK1 (klik hier voor meer informatie)
Cursus geannuleerd >
Y. (Fen) Drubbel-Hou
Yan Fen Drubbel – Hou (roepnaam: Fen) is geboren en getogen in Zuid-China. Ze is Master Internationaal Chinees Onderwijs (Jinan Universiteit, Guangzhou) en studeerde ook Internationale Bedrijfskunde (Hualian Universiteit). Sinds 1999 woont zij in Nederland. Van 2004 tot 2006 werkte zij bij de visumafdeling van het Nederlandse consulaat in Shanghai en was zij actief in de Hollandse vereniging in Shanghai. Sindsdien geeft zij Chinese taal bij de Chinese School in Den Haag en de Volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Lisse en geeft zij trainingen aan studenten voor het HSK (Hanyu shuiping kaoshi) Chinese Proficiency Test examen. Naast docente Chinees is Fen sales promotor bij Promotion Partners en sales assistant bij ExpoSalesMaster (ESM). Ze schrijft ook regelmatig Chinese artikelen voor de Landelijke Federatie Chinese Vrouwenverenigingen in Nederland als vrijwilliger bij die vereniging. Zie ook haar website, www.chinesetaalleren.nl.